Čas na přípravu:
350 ml | Mléko |
1 čaj. lžička | Citronová šťáva |
pár lžic | Rum |
2 lžíce | Hrozinky |
20 g plátků | Mandle |
30 g | Cukr krupice |
na posypání | Cukr moučka |
1 sáček | Cukr vanilkový |
130 g | Hladká mouka |
pár lžic | Máslo |
špetka | Sůl |
dle libosti | Jablečné pyré |
6 | Vejce |
1. Rozinky namočte do části rumu.
2. Bílky utřete s cukrem do sněhu.
3. Smíchejte mléko, mouku, žloutky, citr. šťáva, část rumu, vanilkový cukr a sůl. Promíchete do hladka. Vznikne tekuta, ridka smes, avsak to nevadi. Vmíchejte bílkový snih. .
4a. Vyberte panev: Ideálně použijte silnou (např. litinovou) pánev. Dulezite je peci v relativne tenke vrstve, cca 3 cm. Dle prumeru panve a mnozstvi testa tedy muze byt vhodne peci ve dvou davkach.
4b. Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte na něj těsto. Těsto se začne odspodu péci, ovšem jeho povrch bude ještě několik minut tekutý. Posypte jej mandlemi a rozinkami.
5. Až začne povrch těsta tuhnout (bude jako gel), těsto otočte. Ideálně přiklopte shora jinou pánví a obraťte o 180°. Rozinky a mandle mohou být ve styku s horkou pánví.
6. Minutu pečte a poté rozsekejte vidličkou na malé kousky. Ty promíchejte a nechejte ještě chvíli opéci.