Čas na přípravu:
| 350 ml | Mléko |
| 1 čaj. lžička | Citronová šťáva |
| pár lžic | Rum |
| 2 lžíce | Hrozinky |
| 20 g plátků | Mandle |
| 30 g | Cukr krupice |
| na posypání | Cukr moučka |
| 1 sáček | Cukr vanilkový |
| 130 g | Hladká mouka |
| pár lžic | Máslo |
| špetka | Sůl |
| dle libosti | Jablečné pyré |
| 6 | Vejce |
1. Rozinky namočte do části rumu.
2. Bílky utřete s cukrem do sněhu.
3. Smíchejte mléko, mouku, žloutky, citr. šťáva, část rumu, vanilkový cukr a sůl. Promíchete do hladka. Vznikne tekuta, ridka smes, avsak to nevadi. Vmíchejte bílkový snih. .
4a. Vyberte panev: Ideálně použijte silnou (např. litinovou) pánev. Dulezite je peci v relativne tenke vrstve, cca 3 cm. Dle prumeru panve a mnozstvi testa tedy muze byt vhodne peci ve dvou davkach.
4b. Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte na něj těsto. Těsto se začne odspodu péci, ovšem jeho povrch bude ještě několik minut tekutý. Posypte jej mandlemi a rozinkami.
5. Až začne povrch těsta tuhnout (bude jako gel), těsto otočte. Ideálně přiklopte shora jinou pánví a obraťte o 180°. Rozinky a mandle mohou být ve styku s horkou pánví.
6. Minutu pečte a poté rozsekejte vidličkou na malé kousky. Ty promíchejte a nechejte ještě chvíli opéci.