Čas na přípravu:
2 lžíce | Jogurt |
⅛ l | Mléko |
3 lžíce | Hrozinky |
50 g | Mandle |
2 lžíce | Cukr krupice |
300 g | Hladká mouka |
60 g | Máslo |
špetka | Sůl |
20 g | Droždí |
2 | Vejce |
Mléko s máslem lehce ohřejeme. Nalámeme do něj droždí a necháme rozpustit. V míse smícháme mouku, mléko s droždím, jedno vejce, sůl a cukr. Vypracujeme těsto. Přikryté necháme 30 minut kynout. Těsto vyválíme, rozkrájíme na dvanáct trojúhelníků. Smícháme mandle, rozinky a máslo. Rozdělíme na trojúhelníky. Vytvarujeme rohlíčky. Vymažeme pečící plech, rohlíčky na něm necháme dvacet minut odstát. Potřeme druhým vejcem. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě (250 stupňů / stupeň 5).