Čas na přípravu:
| 2 lžíce | Jogurt |
| ⅛ l | Mléko |
| 3 lžíce | Hrozinky |
| 50 g | Mandle |
| 2 lžíce | Cukr krupice |
| 300 g | Hladká mouka |
| 60 g | Máslo |
| špetka | Sůl |
| 20 g | Droždí |
| 2 | Vejce |
Mléko s máslem lehce ohřejeme. Nalámeme do něj droždí a necháme rozpustit. V míse smícháme mouku, mléko s droždím, jedno vejce, sůl a cukr. Vypracujeme těsto. Přikryté necháme 30 minut kynout. Těsto vyválíme, rozkrájíme na dvanáct trojúhelníků. Smícháme mandle, rozinky a máslo. Rozdělíme na trojúhelníky. Vytvarujeme rohlíčky. Vymažeme pečící plech, rohlíčky na něm necháme dvacet minut odstát. Potřeme druhým vejcem. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě (250 stupňů / stupeň 5).