Přihlásit

Tvarohový mazanec

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Tvarohový mazanec

Ingredience

50 g Kandované ovoce
1 Tvaroh měkký
1 lžíce Citronová šťáva
1 lžíce Rum
50 g Hrozinky
70 g sekané loupané Mandle
150 g Cukr moučka
1 Cukr vanilkový
500 g Hladká mouka
1 Prášek do pečiva
150 g Máslo
Citronová kůra
2 Vejce

Postup

Šlehačem krátce zpracujte změklé máslo, přisypte cukr a tři minuty plnou rychlostí šlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte vanilkový cukr a ještě minutu pokračujte. Zašlehejte první vejce a jakmile se spojí s pěnou, zopakujte to i sdruhým. připojte k máslové pěně tvaroh společně s rumem, citronovou šťávou i kůrou a naposledy krátce yašlehejte, aby se všechno sopjilo v hladký krém. Zapněte troubu na 170 °C. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a společně prosijte. Vařečkou vpracujte mandle i připravenou mouku a těsto dohotovte na válu rukama. Poté za občasného podsypávání moukou hněťte asi pět minut až bude jemné a hebké. Nakonec vpracujte rozinky a kandované ovoce, aby se v těstě dobře rozptýlily. Z těsta vytvarujte hladkou kouli bez prasklin a zploštěte ji na výšku asi čtyři centimetry. Plech vyložte pečicím papírem a mayanec ne něj přeneste. Uprostřed naznačte kříž a vložte do vyhřáté trouby. Pečte do zlatova, což trvá zhruba padesát minut.