Čas na přípravu:
trochu | Mléko |
3 x 250 g | Tvaroh měkký |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr krupice |
1 sáček | Cukr vanilkový |
1 sáček | Cukr vanilkový |
300 g | Hladká mouka |
6 lžic | Kakao |
250 g | Polohrubá mouka |
⅔ sáčku | Prášek do pečiva |
1 sáček | Prášek do pečiva |
100 g | Máslo |
⅔ sklenice 2 dcl | Olej |
3 ks | Vejce |
1 ks | Vejce |
Připravíme si tři vrstvy.
I. Utřeme máslo se 100 g cukru krupice. Přidáme jedno vejce, trochu mléka a přidáváme směs hladké mouky, prášku do pečiva a kakaa. Podle potřeby přidáme mléko. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké.
II. Promícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a 100 g cukru krupice. Tvaroh je vhodný balený v alobalu, nikoliv vaničkový.
III. Skleničku s olejem dolejeme horkou vodou, vlijeme do mísy a utřeme s 200 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme 3 vejce a postupně zapracováváme polohrubou mouku s ⅔ sáčku prášku do pečiva.
Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou. Naneseme všechna tři těsta, začneme kakaovým, pak tvaroh a navrch světlé těsto. Pečeme při 170°C skoro hodinu.
Recept by Málkovi