Čas na přípravu:
250 g | Tvaroh měkký |
2 lžíce (namočené v alkoholu) | Hrozinky |
20 g | Cukr krupice |
3 lžíce | Cukr krupice |
Cukr moučka | |
1 sáček | Cukr vanilkový |
1 lžíce | Hladká mouka |
80 g | Hladká mouka |
Hera | |
2 lžíce | Máslo |
60 g | Máslo |
špetka, nastrouhaná | Citronová kůra |
špetka | Sůl |
4 | Vejce |
2 | Žloutky |
Z 80g hladké mouky, 60g másla, 20g cukru, žloutků a citroné kůry vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak je rozválíme na plát, vyložime jím (Herou vymazanou) dortovou formu a upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a mezitím připravíme náplň:
Lžíci másla a dva žloutky utřeme do pěny, přidáme lžíci cukru, vanilkový cukr, sůl a tvaroh a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a sníh ze dvou bílků, opatrně promícháme a náplní potřeme vychladlý korpus. Ze zbylých dvou bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vešleháme zbylé dva žloutky, lžíci rozpuštěného másla a dvě lžíce cukru. Směsí zalijeme náplň a koláč dáme znovu asi na tři minuty zapéci. Hotový okláč nakrájíme na porce a poprášíme moučkovým cukrem.