Přihlásit

Jablko-makoví šneci

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Jablko-makoví šneci

Ingredience

(16 šneků)

600 g Jablka
6 lžic Mléko
200 g Tvaroh měkký
6 lžic Rum
250 ml Voda
75 g Hrozinky
150 g Cukr krupice
170 g Cukr moučka
1 Cukr vanilkový
400 g Hladká mouka
250 g Mák
1 Prášek do pečiva
75 g Máslo
8 lžic Olej
1 ks Skořice
Citronová kůra
špetka Sůl
2 Vejce

Postup

Na náplň oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Spolu s 50 g cukru, citrónovou kůrou a celou skořicí vložíme do vařící vody na 1 minutu, tak aby vše změklo, ale nerozvařilo se. Hranolky jablek vyjmeme z jablečné tekutiny a necháme vychladnout. Do horké jablečné tekutiny vmícháme mák, rozinky, máslo a 1 vejce a vše promícháme.
Na těsto dáme do mísy tvaroh, mléko, olej, 1 vejce, sůl, 100 g cukru a vanilkový cukr. Hněteme háky elektrického ručního šlehače na nejvyšší obrátky. Mouku prosejeme, přidáme do mísy a mícháme šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozválíme na plát 50 x 40 cm, potřeme směsí z máku a rovnoměrně rozdělíme i jablečné hranolky. Těsto delší stranou srolujeme, ostrým nožem krájíme as 2 cm široké plátky. Šneky pokládáme na vymazaný plech. Dáme péct na 200°C a pečeme 20 minut.
Na polevu vymícháme cukr moučka a rum do husté masy, kterou potřeme šneky ihned po vytažení z trouby.

Poznámka

© http://www.oetker.cz