Čas na přípravu:

| 600 g | Jablka |
| 6 lžic | Mléko |
| 200 g | Tvaroh měkký |
| 6 lžic | Rum |
| 250 ml | Voda |
| 75 g | Hrozinky |
| 150 g | Cukr krupice |
| 170 g | Cukr moučka |
| 1 | Cukr vanilkový |
| 400 g | Hladká mouka |
| 250 g | Mák |
| 1 | Prášek do pečiva |
| 75 g | Máslo |
| 8 lžic | Olej |
| 1 ks | Skořice |
| Citronová kůra | |
| špetka | Sůl |
| 2 | Vejce |
Na náplň oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Spolu s 50 g cukru, citrónovou kůrou a celou skořicí vložíme do vařící vody na 1 minutu, tak aby vše změklo, ale nerozvařilo se. Hranolky jablek vyjmeme z jablečné tekutiny a necháme vychladnout. Do horké jablečné tekutiny vmícháme mák, rozinky, máslo a 1 vejce a vše promícháme.
Na těsto dáme do mísy tvaroh, mléko, olej, 1 vejce, sůl, 100 g cukru a vanilkový cukr. Hněteme háky elektrického ručního šlehače na nejvyšší obrátky. Mouku prosejeme, přidáme do mísy a mícháme šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozválíme na plát 50 x 40 cm, potřeme směsí z máku a rovnoměrně rozdělíme i jablečné hranolky. Těsto delší stranou srolujeme, ostrým nožem krájíme as 2 cm široké plátky. Šneky pokládáme na vymazaný plech. Dáme péct na 200°C a pečeme 20 minut.
Na polevu vymícháme cukr moučka a rum do husté masy, kterou potřeme šneky ihned po vytažení z trouby.
© http://www.oetker.cz