Čas na přípravu:
| 250 ml | Mléko |
| 250 - 500 g | Tvaroh měkký |
| podle chuti | Rum |
| podle chuti | Hrozinky |
| 1 lžíce | Cukr krupice |
| do tvarohu podle chuti | Cukr krupice |
| na obalení | Cukr moučka |
| 500 g | Polohrubá mouka |
| rozpuštěné | Máslo |
| 200 ml | Olej |
| špetka | Sůl |
| 30 g | Droždí |
| 1 | Vejce |
| 3 | Žloutky |
Zaděláme kvásek - rozmícháme droždí s lžící cukru, zasypeme trochou mouky, necháme vykynout. Zvlášť smícháme suché suroviny, vedle smícháme vlažné mléko s olejem a žloutky. Poté vlijeme kvásek a mokré suroviny na mouku a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozválíme a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme náplní z tvarohu, cukru, vejce a hrozinek. Uděláme kuličku. Těsto není nutné podsypávat. Uvedená dávka by měla vystačit cca na 100 kuliček. Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu růžové, asi na 175°C. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v moučkovém cukru.