Přihlásit

Tvarohová bábovka

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

250 g Tvaroh měkký
2 lžíce Rum
170 g Cukr krupice
1 Cukr vanilkový
150 g Hladká mouka
na vysypání Hrubá mouka
150 g Polohrubá mouka
1 Prášek do pečiva
180 g Máslo
na vymazání Olej
špetka Sůl
4 Vejce

Postup

Ve větší míse důkladně spojte tvaroh, máslo a cukr a ke hmotě postupně přidávejte žloutky. Bílky nechte stranou. V jiné míse promíchejte oba druhy mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vzniklou směs postupně přidávejte k tvarohové a dobře spojte; přilijte rum. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a ten pak opatrně přidejte k tvarohovému těstu.
Formu na bábovku důkladně vymažte olejem, vysypte moukou a dejte do ní těsto. Troubu předehřejte na 160 stupňů a pečte zhruba 50 minut.

Poznámka

Inspirováno Apetitem.

Citrónová varianta vznikne, pokud se místo rumu použije citrónová šťáva.