Čas na přípravu:
| 500 g | Červený rybíz |
| 500 g | Tvaroh měkký |
| 50 g | Cukr krupice |
| 120 g | Cukr krupice |
| trocha | Cukr vanilkový |
| 200 g | Hladká mouka |
| 2 lžíce | Polohrubá mouka |
| trocha | Hera |
| 100 g | Máslo |
| 50 g | Máslo |
| 2 | Vejce |
| 1 | Žloutky |
Z hladké mouky, změklého másla (100g), cukru (50g) a žloutku rychle zpracujeme těsto a dáme do chladu uležet. Pak je rozprostřeme do tukem vymazané formy, několikrát propíchneme vidličkou, naplníme tvarohovou hmotou (viz dále) a dáme upéct do předehřáté trouby. Hotový koláč hustě posypeme opraným a osušeným rybízem a bohatě posypeme vanilkovým cukrem.
Tvarohová náplň: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, tvaroh a nakonec lehce vmícháme sníh.