Přihlásit

Rybízový koláč

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

500 g Červený rybíz
500 g Tvaroh měkký
50 g Cukr krupice
120 g Cukr krupice
trocha Cukr vanilkový
200 g Hladká mouka
2 lžíce Polohrubá mouka
trocha Hera
100 g Máslo
50 g Máslo
2 Vejce
1 Žloutky

Postup

Z hladké mouky, změklého másla (100g), cukru (50g) a žloutku rychle zpracujeme těsto a dáme do chladu uležet. Pak je rozprostřeme do tukem vymazané formy, několikrát propíchneme vidličkou, naplníme tvarohovou hmotou (viz dále) a dáme upéct do předehřáté trouby. Hotový koláč hustě posypeme opraným a osušeným rybízem a bohatě posypeme vanilkovým cukrem.

Tvarohová náplň: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, tvaroh a nakonec lehce vmícháme sníh.