Čas na přípravu:
500 g | Rebarbora |
150 ml | Jogurt |
Mléko | |
1 hrnek | Cukr krupice |
4 lžíce | Cukr krupice |
1 | Cukr vanilkový |
5 lžic | Hrubá mouka |
2 hrnky | Polohrubá mouka |
1 | Prášek do pečiva |
2 lžíce | Máslo |
½ hrnku | Olej |
1 lžička | Citronová kůra |
2 | Vejce |
Veškeré ingredience na těsto (vše kromě rebarbory, vanilkového cukru a ingrediencí odměřených lžící) smícháme. Mléka dáme tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Rebarboru pocukrujeme vanilkovým cukrem. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč. Koláč ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 40 minut.