Přihlásit

Mazanec

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Mazanec

Ingredience

(1 mazanec)

200 ml Mléko
Hrozinky
Mandle
70 g Cukr krupice
1 balíček Cukr vanilkový
400 g Polohrubá mouka
100 g Máslo
Sůl
½ kostky Droždí
1 ks Vejce
3 ks Žloutky

Postup

Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka připravíme kvásek. Ve zbylém mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme žloutky. V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, hrozinky a část nasekaných mandlí. K sypké směsi přidáme vykynutý kvásek a postupně zapracováváme tekutou část, než je těsto pěkně lesklé a tvoří bochánek. Dáme kynout na jednu hodinu.
Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto trošku zpracujeme a dáme na plech kynout půl hodiny.
Rozkvedláme vejce a mazanec jím potřeme, posypeme zbytkem nasekaných mandlí a na vrchu nařízneme do kříže. Pečeme při 160 stupních něco přes půl hodiny.