Čas na přípravu:
250 ml | Mléko |
50 g | Hrozinky |
50 g | Mandle |
50 g | Cukr moučka |
300 g | Hladká mouka |
Máslo | |
Sůl | |
15 g | Droždí |
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na tři díly a z každého rozválíme asi 30 cm dlouhý pramen. Necháme odpočinout 20 minut, potřeme rozpuštěným máslem a spleteme cop. Vložíme do vymazané bábovkové formy a necháme patnáct minut kynout.
Bábovku dáme do předehřáté trouby (200°C) a deset minut zapékáme. Potom teplotu snížíme a pečeme půl hodiny.
Po upečení bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.