Přihlásit

Budínská bábovka

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Budínská bábovka

Ingredience

(1 bábovka)

250 ml Mléko
50 g Hrozinky
50 g Mandle
50 g Cukr moučka
300 g Hladká mouka
Máslo
Sůl
15 g Droždí

Postup

Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na tři díly a z každého rozválíme asi 30 cm dlouhý pramen. Necháme odpočinout 20 minut, potřeme rozpuštěným máslem a spleteme cop. Vložíme do vymazané bábovkové formy a necháme patnáct minut kynout.
Bábovku dáme do předehřáté trouby (200°C) a deset minut zapékáme. Potom teplotu snížíme a pečeme půl hodiny.
Po upečení bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.