Čas na přípravu:
1 řapík | Rebarbora |
2 lžíce | Mléko |
hrst | Vlašské ořechy |
100 g | Cukr krupice |
170 g | Hladká mouka |
1 ½ lžičky | Prášek do pečiva |
4 lžíce | Máslo |
½ lžičky | Sůl |
1 | Vejce |
ZRebarboru v misce prosypte trochou cukru a nechte aspoň půl hodiny stát, ale klidně i přes noc. Občas promíchejte. Zbylý cukr spojte s moukou, práškem do pečiva a solí. Vejce rozšlehejte, vlijte k němu šťávu, kterou rebarbora pustila, mléko a rozpuštěné máslo. Suchou směs přimíchejte k vejci s mlékem. Vmíchejte rebarboru (odkapanou) i ořechy a těsto přesuňte do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu, pak otestujte špejlí. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.