Přihlásit

Kanelbullar

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Kanelbullar

Ingredience

(16-20 kusů)

250 ml Mléko
40 g Cukr krupice
80 g Cukr moučka
40 g Cukr třtinový
1 sáček Cukr vanilkový
500 g Polohrubá mouka
180 g Máslo
5 g mletý Kardamom
1 lžíce mletá Skořice
3 g Sůl
7 g Sušené droždí
2 Vejce

Postup

Mouku, moučkový cukr, droždí, sůl a kardamom smícháme. V druhé nádobě rozpustíme v mléce 100 g másla a smícháme s jedním vejcem. Tekutou i sypkou složku smísíme v těsto, které přikryjeme potravinovou folií a dáme hodinu kynout.

Zatím připravíme náplň: zbylé máslo smícháme s cukrem krupicí, třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce cca 0.5 cm, který rovnoměrně pomažeme náplní. Zamotáme do rolády a nakrájíme tlusté šneky, které položíme na pečicí papír na plech. Přikryjeme a necháme další hodinu kynout.

Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem na zdobení. Pečeme zhruba půl hodiny v troubě rozehřáté na 175 stupňů.

Poznámka

Kanelbullar = plurál od "kanelbulle".