Čas na přípravu:
250 ml | Mléko |
40 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučka |
40 g | Cukr třtinový |
1 sáček | Cukr vanilkový |
500 g | Polohrubá mouka |
180 g | Máslo |
5 g mletý | Kardamom |
1 lžíce mletá | Skořice |
3 g | Sůl |
7 g | Sušené droždí |
2 | Vejce |
Mouku, moučkový cukr, droždí, sůl a kardamom smícháme. V druhé nádobě rozpustíme v mléce 100 g másla a smícháme s jedním vejcem. Tekutou i sypkou složku smísíme v těsto, které přikryjeme potravinovou folií a dáme hodinu kynout.
Zatím připravíme náplň: zbylé máslo smícháme s cukrem krupicí, třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce cca 0.5 cm, který rovnoměrně pomažeme náplní. Zamotáme do rolády a nakrájíme tlusté šneky, které položíme na pečicí papír na plech. Přikryjeme a necháme další hodinu kynout.
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem na zdobení. Pečeme zhruba půl hodiny v troubě rozehřáté na 175 stupňů.
Kanelbullar = plurál od "kanelbulle".