Čas na přípravu:
4 porce | Kuřecí maso |
150g malých | Cibule |
4 stroužky | Česnek |
100 g | Olivy |
6 ks | Rajčata |
300 g | Žampiony |
200 ml | Bílé víno |
2 lžíce | Máslo |
Bazalka | |
Majoránka | |
Oregano | |
Pepř | |
200 ml | Bujón |
1 lžíce | Rajčatový protlak |
Sůl |
Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut; podle potřeby občas podléváme bujónem.
Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak. Dusíme dalších 30 minut do měkka.
Podáváme bez přílohy či s pečivem.