Přihlásit

Kuře Marengo

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Kuře Marengo

Ingredience

(4 porce)

4 porce Kuřecí maso
150g malých Cibule
4 stroužky Česnek
100 g Olivy
6 ks Rajčata
300 g Žampiony
200 ml Bílé víno
2 lžíce Máslo
Bazalka
Majoránka
Oregano
Pepř
200 ml Bujón
1 lžíce Rajčatový protlak
Sůl

Postup

Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut; podle potřeby občas podléváme bujónem.
Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak. Dusíme dalších 30 minut do měkka.
Podáváme bez přílohy či s pečivem.