Čas na přípravu:

| 4 porce | Kuřecí maso |
| 150g malých | Cibule |
| 4 stroužky | Česnek |
| 100 g | Olivy |
| 6 ks | Rajčata |
| 300 g | Žampiony |
| 200 ml | Bílé víno |
| 2 lžíce | Máslo |
| Bazalka | |
| Majoránka | |
| Oregano | |
| Pepř | |
| 200 ml | Bujón |
| 1 lžíce | Rajčatový protlak |
| Sůl |
Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut; podle potřeby občas podléváme bujónem.
Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak. Dusíme dalších 30 minut do měkka.
Podáváme bez přílohy či s pečivem.