Přihlásit

Lasagne

Druh: Hlavní jídla – vepř, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Lasagne

Ingredience

(4 porce)

400 g Mleté maso
1 Cibule
400 g Eidam
0.5 l Mléko
půl balení Lasagne
1 krabička Rajský protlak
troška Hladká mouka
troška Máslo
Olej
Oregano
Pepř
Sůl

Postup

Masová část:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a na oleji děláme, dokud nezbělá. Pak přilijeme rajský protlak (a popřípadě vodu), oregano, pepř a sůl. Maso necháme 15-20 minut vařit.

Sýrová část:
Z mouky a másla uděláme jíšku, přilijeme mléko a pozvolna přivedeme k varu. Osolíme a vmícháme dvě třetiny nastrouhaného sýra. Osolíme a odstavíme.

Finále:
Do zapékací nádoby vkládáme Masovou část, Sýrovou část a Lasagne v tomto pořadí: SLMLSLML…, navrch by měla přijít sýrová část. Dáme zapékat; po 30-40 minutách posypeme zbylým sýrem.