Čas na přípravu:
400 g | Mleté maso |
1 | Cibule |
400 g | Eidam |
0.5 l | Mléko |
půl balení | Lasagne |
1 krabička | Rajský protlak |
troška | Hladká mouka |
troška | Máslo |
Olej | |
Oregano | |
Pepř | |
Sůl |
Masová část:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a na oleji děláme, dokud nezbělá. Pak přilijeme rajský protlak (a popřípadě vodu), oregano, pepř a sůl. Maso necháme 15-20 minut vařit.
Sýrová část:
Z mouky a másla uděláme jíšku, přilijeme mléko a pozvolna přivedeme k varu. Osolíme a vmícháme dvě třetiny nastrouhaného sýra. Osolíme a odstavíme.
Finále:
Do zapékací nádoby vkládáme Masovou část, Sýrovou část a Lasagne v tomto pořadí: SLMLSLML…, navrch by měla přijít sýrová část. Dáme zapékat; po 30-40 minutách posypeme zbylým sýrem.