Čas na přípravu:
ke šlehání, 150 ml | Smetana |
2 lžíce | Cukr moučka |
450 g | Hladká mouka |
250 g | Máslo |
1 špetka | Sůl |
na potření | Vejce |
4 ks | Žloutky |
Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, které necháme alespoň 30 minut odležet v lednici, lépe déle. Těsto rozdělíme na 5 koulí, každou z nich rozválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na 6 dílků "jako dort". 2 sbíhající strany potřeme rozšlehaným vejcem, dáme náplň dle vlastního uvážení (marmeláda, povidla, nutella, mák…) a zavineme. Když máme celý plech nachystaný, potřeme všechny rohlíčky vejcem a dáme do trouby na 170°C asi na 20 minut, než jsou rohlíčky zlatavé. Ihned po vyndání z trouby zhusta pocukrujeme moučkovým cukrem. Rohlíčky se vejdou na 2 plechy.