Přihlásit

Svatomartinské rohlíčky

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

(30 ks)

ke šlehání, 150 ml Smetana
2 lžíce Cukr moučka
450 g Hladká mouka
250 g Máslo
1 špetka Sůl
na potření Vejce
4 ks Žloutky

Postup

Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, které necháme alespoň 30 minut odležet v lednici, lépe déle. Těsto rozdělíme na 5 koulí, každou z nich rozválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na 6 dílků "jako dort". 2 sbíhající strany potřeme rozšlehaným vejcem, dáme náplň dle vlastního uvážení (marmeláda, povidla, nutella, mák…) a zavineme. Když máme celý plech nachystaný, potřeme všechny rohlíčky vejcem a dáme do trouby na 170°C asi na 20 minut, než jsou rohlíčky zlatavé. Ihned po vyndání z trouby zhusta pocukrujeme moučkovým cukrem. Rohlíčky se vejdou na 2 plechy.