Přihlásit

Mrkvovo-zázvorová polévka

Druh: Polévky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(6 porcí)

1 Cibule
1 menší plechovka Cizrna
3 stroužky Česnek
6 Mrkev
2 řapíky Řapíkatý celer
1,5 litru Zeleninový vývar
60 ml Olivový olej
½ lžičky Kmín
Pepř
3 větvičky Tymián
3 cm Zázvor
Sůl

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nasekejte a vyskládejte na plech, posypte kmínem a zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péci. Cibuli nasekejte na drobno, česnek rozmačkejte, řapíkatý celer pokrájejte na malé kousky, zázvor oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Zbytek oleje rozpalte ve větším hrnci na středním plameni. Dejte do hrnce cibuli a česnek a opékejte 4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Následně do hrnce přidejte zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec zamíchejte cizrnu. Podávejte s bagetou.

Poznámka

Inspirováno časopisem Albert. Místo cizrny lze použít i čočka (200 g namočené čočky vaříme 30 minut s 625 ml vody).