Čas na přípravu:
1 | Cibule |
1 menší plechovka | Cizrna |
3 stroužky | Česnek |
6 | Mrkev |
2 řapíky | Řapíkatý celer |
1,5 litru | Zeleninový vývar |
60 ml | Olivový olej |
½ lžičky | Kmín |
Pepř | |
3 větvičky | Tymián |
3 cm | Zázvor |
Sůl |
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nasekejte a vyskládejte na plech, posypte kmínem a zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péci. Cibuli nasekejte na drobno, česnek rozmačkejte, řapíkatý celer pokrájejte na malé kousky, zázvor oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Zbytek oleje rozpalte ve větším hrnci na středním plameni. Dejte do hrnce cibuli a česnek a opékejte 4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Následně do hrnce přidejte zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec zamíchejte cizrnu. Podávejte s bagetou.
Inspirováno časopisem Albert. Místo cizrny lze použít i čočka (200 g namočené čočky vaříme 30 minut s 625 ml vody).