Čas na přípravu:
4 prsní řízky | Kuřecí maso |
4 hrsti | Baby špenát |
600 g | Brambory |
200 g | Hrášek |
4 lžíce | Parmezán (Gran Moravia) |
2 lžíce | Vinný ocet |
3 lžíce | Olivový olej |
Pepř | |
Sůl | |
1 | Bílky |
Zahřejte gril na střední teplotu a pekáček vyložte alobalem či pečicím papírem. Brambory omyjte a nakrájejte na kostičky. Bílek prošlehejte na talíři s trochou soli a pepře. Parmazán dejte na jiný talíř. Maso protáhněte bílkem, pak sýrem. Grilujte cca 12 minut dokřupava, jednou otočte. Mezitím vařte brambory 10 minut, na poslední 3 minuty přihoďte hrášek, pak sceďte. Smíchejte se špenátem, octem, olejem, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, jezte s kuřetem.
© Apetit