Čas na přípravu:

| 1 a ½ hrnku, hrubě strouhaná | Mrkev |
| 1 balení à 200 g | Lučina |
| z půlky citronu | Citronová šťáva |
| ½ hrnku, mleté | Vlašské ořechy |
| 1 hrnek | Cukr moučka |
| 1 hrnek | Cukr třtinový |
| 1 rovná lžička | Jedlá soda |
| 1 hrnek | Polohrubá mouka |
| 1 rovná lžička | Prášek do pečiva |
| 1 lžíce | Máslo |
| ½ hrnku | Olej |
| 1 lžička | Skořice |
| 1 velká špetka | Sůl |
| 1 + 1 lžička | Med |
| 2 ks | Vejce |
Utřeme vejce s třtinovým cukrem a jednou lžičkou medu, promícháme s olejem. Přidáme směs suchých přísad - polohrubá mouka, kypřící prášek, jedlá soda, skořice, sůl. Nakonec vmícháme mrkev a vlašské ořechy.
Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na muffiny vyložíme pečícími košíčky, které naplníme těstem. Vyjde přesně na 12 muffinů. Pečeme zhruba ½ hodiny. Po upečení vyklopíme muffiny na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Z Lučiny, cukru moučka, jedné lžičky medu, citronové šťávy a lžíce změklého másla utřeme polevu (nejlépe metlou). Muffiny vrátíme do pečící formy - bude se tak s nimi lépe pracovat. Každý muffin potřeme silnou vrstvou krému a ozdobíme marcipánovou mrkvičkou. Necháme přes noc odležet v lednici.
© Apetit online.cz - poloviční množství na Carrot cake
Bez polevy to není ono…