Přihlásit

Mrkvové cupcaky

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Mrkvové cupcaky

Ingredience

(12 ks)

1 a ½ hrnku, hrubě strouhaná Mrkev
1 balení à 200 g Lučina
z půlky citronu Citronová šťáva
½ hrnku, mleté Vlašské ořechy
1 hrnek Cukr moučka
1 hrnek Cukr třtinový
1 rovná lžička Jedlá soda
1 hrnek Polohrubá mouka
1 rovná lžička Prášek do pečiva
1 lžíce Máslo
½ hrnku Olej
1 lžička Skořice
1 velká špetka Sůl
1 + 1 lžička Med
2 ks Vejce

Postup

Utřeme vejce s třtinovým cukrem a jednou lžičkou medu, promícháme s olejem. Přidáme směs suchých přísad - polohrubá mouka, kypřící prášek, jedlá soda, skořice, sůl. Nakonec vmícháme mrkev a vlašské ořechy.
Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na muffiny vyložíme pečícími košíčky, které naplníme těstem. Vyjde přesně na 12 muffinů. Pečeme zhruba ½ hodiny. Po upečení vyklopíme muffiny na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Z Lučiny, cukru moučka, jedné lžičky medu, citronové šťávy a lžíce změklého másla utřeme polevu (nejlépe metlou). Muffiny vrátíme do pečící formy - bude se tak s nimi lépe pracovat. Každý muffin potřeme silnou vrstvou krému a ozdobíme marcipánovou mrkvičkou. Necháme přes noc odležet v lednici.

Poznámka

© Apetit online.cz - poloviční množství na Carrot cake

Bez polevy to není ono…