Čas na přípravu:
¾ hrnku | Mléko |
500 g | Tvaroh měkký |
¾ hrnku | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučka |
2 lžíce | Kakao |
2 hrnky | Polohrubá mouka |
250 g | Máslo |
½ hrnku | Olej |
100 g | Čokoláda |
3 | Vejce |
Vejce, mouku, olej, cukr krupici, mléko a kakao umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný pekáček, či do formy. Pečeme na 170°C cca 35 minut. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a 200 g másla. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme a dáme vychladit (min. na hodinu). Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se zbylým máslem a nalijeme na vychladlý tvaroh. Necháme ztuhnout v lednici (opět min. hodinu). Krájíme nožem namočeným v teplé vodě.