Čas na přípravu:

| 100 g | Pancetta |
| 250 g | Brambory |
| 1 | Cibule |
| 200 g | Cuketa |
| 2 stroužky | Česnek |
| 100 g vařených | Fazole |
| 250 g | Hrášek |
| ¼ hlávky | Kapusta |
| 200 g | Mangold |
| 2 | Mrkev |
| 1 | Pórek |
| 250 g | Rajčata |
| 2 řapíky | Řapíkatý celer |
| 100 g | Špenát |
| 200 g | Zelené fazolky |
| Parmezán (Gran Moravia) | |
| 100 g | Těstoviny |
| 2,5 litru | Vývar |
| 2 lžíce | Olivový olej |
| Pepř | |
| Petrželka | |
| Sůl |
Veškerou zeleninu (kromě rajčat) a brambory nakrájejte. V hrnci na oleji osmahněte za stálého míchání pancettu. Až zprůhlední, přidejte cibuli i česnek a osmahněte asi tři až pět minut doměkka. Vložte kostičky brambor, pokrájenou mrkev, celerové řapíky, hrášek, kapustu a pórek a opékejte další tři minuty, až zelenina začne krásně vonět.
Přidejte mangold, špenát, pokrájenou cuketu, fazolky, fazole a petrželku. Vše zalijte asi dvěma a půl litry horké vody nebo vývaru a promíchejte. Zatím nesolte, protože pancetta a případný vývar jsou slané. Počkejte, až se chutě rozvinou. Polévku zvolna vařte pod pokličkou deset minut. Mezitím nařízněte rajčata do kříže a zalijte je vroucí vodou. Díky tomuto opatření půjdou dobře loupat. Spařená rajčata vyjměte, zchlaďte, oloupejte a pokrájejte na kostky. Do polévky nyní vsypte rajčata a přidejte těstoviny. Vařte dalších asi deset minut – zelenina a těstoviny by měly změknout. Podle chuti osolte a opepřete. Při podávání pokapejte na talíři dobrým olivovým olejem a posypte parmazánem.
© Apetit
Hrášek, fazolky a špenát je možno použít mražený, fazole a rajčata konzervovaná. Není nutné mít k dispozici všechnu zeleninu.