Přihlásit

Minestrone

Druh: Polévky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Minestrone

Ingredience

(8 porcí)

100 g Pancetta
250 g Brambory
1 Cibule
200 g Cuketa
2 stroužky Česnek
100 g vařených Fazole
250 g Hrášek
¼ hlávky Kapusta
200 g Mangold
2 Mrkev
1 Pórek
250 g Rajčata
2 řapíky Řapíkatý celer
100 g Špenát
200 g Zelené fazolky
Parmezán (Gran Moravia)
100 g Těstoviny
2,5 litru Vývar
2 lžíce Olivový olej
Pepř
Petrželka
Sůl

Postup

Veškerou zeleninu (kromě rajčat) a brambory nakrájejte. V hrnci na oleji osmahněte za stálého míchání pancettu. Až zprůhlední, přidejte cibuli i česnek a osmahněte asi tři až pět minut doměkka. Vložte kostičky brambor, pokrájenou mrkev, celerové řapíky, hrášek, kapustu a pórek a opékejte další tři minuty, až zelenina začne krásně vonět.
Přidejte mangold, špenát, pokrájenou cuketu, fazolky, fazole a petrželku. Vše zalijte asi dvěma a půl litry horké vody nebo vývaru a promíchejte. Zatím nesolte, protože pancetta a případný vývar jsou slané. Počkejte, až se chutě rozvinou. Polévku zvolna vařte pod pokličkou deset minut. Mezitím nařízněte rajčata do kříže a zalijte je vroucí vodou. Díky tomuto opatření půjdou dobře loupat. Spařená rajčata vyjměte, zchlaďte, oloupejte a pokrájejte na kostky. Do polévky nyní vsypte rajčata a přidejte těstoviny. Vařte dalších asi deset minut – zelenina a těstoviny by měly změknout. Podle chuti osolte a opepřete. Při podávání pokapejte na talíři dobrým olivovým olejem a posypte parmazánem.

Poznámka

© Apetit

Hrášek, fazolky a špenát je možno použít mražený, fazole a rajčata konzervovaná. Není nutné mít k dispozici všechnu zeleninu.