Čas na přípravu:
| 1 krabička (cca 30 g) | Sardelky |
| 1 konzerva (cca 130 g) | Tuňák |
| 1 | Červená cibule |
| 200 g | Mozzerela |
| 350 g | Těstoviny |
| 5 lžic | Olivový olej |
| Půl lžičky | Oregano |
| podle chuti | Sůl |
Promícháme 5 lžic rozehřátého olivového oleje s cibulí nakrájenou na půlplátky, osolíme, přiklopíme a dusíme na mírném ohni 20 minut. Přidáme nasekané sardelky a tuňáka a když se rozpustí, přisypeme půl lžičky oregana a vypneme. Promícháme s uvařenými těstovinami (farfalle, penne) a 200 g mozzarely nakrájené na kostičy. Dáme do zapékací misky a zapékáme asi 20 min do zlatova v předehřáté troubě na 200 °C.
Převzato za Apetitu