Přihlásit

Mandlové šlehačkové řezy

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Mandlové šlehačkové řezy

Ingredience

(8 porcí)

1 vanička Jahody
6 lžic Mléko
1 Smetana ke šlehání
lupínky Mandle
270 g Cukr krupice
140 g Cukr moučka
140 g Hladká mouka
½ Prášek do pečiva
120 g Máslo
2 Bílky
4 Vejce
1 Ztužovač šlehačky

Postup

Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, zašleháme změklé máslo, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Našleháme tuhý sníh z 2 bílků a vmícháme do těsta. Těsto natřeme na plech 30×40 cm vyložený pečícím papírem. Ze 4 bílků a cukru krupice vyšleháme tuhý sníh, natřeme na těsto (pozor, při pečení se rozleze), posypeme mandlovými lupínky a pečeme 30-40 min na 180°C. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou tedy 2 díly 30×20 cm. Jeden díl natřeme šlehačkou (případně smíchanou se ztužovačem, aby drželo tvar), poklademe nakrájenými jahodami. Druhou půlku nakrájíme na 8-12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme.