Čas na přípravu:
1 vanička | Jahody |
6 lžic | Mléko |
1 | Smetana ke šlehání |
lupínky | Mandle |
270 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučka |
140 g | Hladká mouka |
½ | Prášek do pečiva |
120 g | Máslo |
2 | Bílky |
4 | Vejce |
1 | Ztužovač šlehačky |
Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, zašleháme změklé máslo, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Našleháme tuhý sníh z 2 bílků a vmícháme do těsta. Těsto natřeme na plech 30×40 cm vyložený pečícím papírem. Ze 4 bílků a cukru krupice vyšleháme tuhý sníh, natřeme na těsto (pozor, při pečení se rozleze), posypeme mandlovými lupínky a pečeme 30-40 min na 180°C. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou tedy 2 díly 30×20 cm. Jeden díl natřeme šlehačkou (případně smíchanou se ztužovačem, aby drželo tvar), poklademe nakrájenými jahodami. Druhou půlku nakrájíme na 8-12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme.