Přihlásit

Koláč z olomouckých syrečků

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Koláč z olomouckých syrečků

Ingredience

(3-4 porce)

1 Cuketa
1 Papriky
125 g Olomoucké syrečky
300 g Jogurt
250 g Polohrubá mouka
½ Prášek do pečiva
Kmín
Oregano
Pepř
Sůl
1 Vejce

Postup

Mouku, kypřící prášek, špetku soli, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Cuketu nakrájíme na plátky, popříme a opečeme s obou stran na oleji. Tvarůžky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a spolu s cuketami navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut.

Poznámka

V původním receptu byla místo papriky a cukety slanina.