Čas na přípravu:

| 1 | Cuketa |
| 1 | Papriky |
| 125 g | Olomoucké syrečky |
| 300 g | Jogurt |
| 250 g | Polohrubá mouka |
| ½ | Prášek do pečiva |
| Kmín | |
| Oregano | |
| Pepř | |
| Sůl | |
| 1 | Vejce |
Mouku, kypřící prášek, špetku soli, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Cuketu nakrájíme na plátky, popříme a opečeme s obou stran na oleji. Tvarůžky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a spolu s cuketami navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut.
V původním receptu byla místo papriky a cukety slanina.