Čas na přípravu:
1 | Cuketa |
1 | Papriky |
125 g | Olomoucké syrečky |
300 g | Jogurt |
250 g | Polohrubá mouka |
½ | Prášek do pečiva |
Kmín | |
Oregano | |
Pepř | |
Sůl | |
1 | Vejce |
Mouku, kypřící prášek, špetku soli, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Cuketu nakrájíme na plátky, popříme a opečeme s obou stran na oleji. Tvarůžky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a spolu s cuketami navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut.
V původním receptu byla místo papriky a cukety slanina.