Přihlásit

Vindaloo

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Vindaloo

Ingredience

(2 porce)

2 prsa Kuřecí maso
1 ks Cibule
4 stroužky Česnek
½ lžíce Vinný ocet
Voda
⅓ lžičky Třtinový cukr
4 lžíce Olej
½ lžičky Hořčičná semínka
dle chuti Chilli
⅓ lžičky Kardamom
½ lžičky Koriandr
½ lžičky Kurkuma
⅓ lžičky, kuličky Pepř
⅔ lžičky Římský kmín
2 cm, závitek Skořice
2 cm Zázvor
½ lžičky Sůl

Postup

Nejprve nachystáme pastu Vindaloo. Rozemeleme římský kmín, chilli, pepř, skořici a hořčičná semínka. Přidáme cukr, sůl a ocet a promícháme. Nakrájíme cibuli na půlkolečka a osmahneme na pánvi na oleji. Nazlátlou cibuli vyjmeme z oleje a rozmixujeme s 2 lžícemi vody na pyré. Vmícháme ke koření. Vzniklou pastu je možno připravit předem a zmrazit.

Zázvor a česnek oloupeme, nahrubo nasekáme, přidáme 2 lžíce vody a rozmixujeme na pyré.

Kostičky masa obděláme na zbylém oleji v pánvi a vyjmeme. Do pánve poté dáme zázvorovo-česnekové pyré a chvíli opečeme. Přisypeme kurkumu a koriandr a opět chvilku opečeme. Do pánve vrátíme maso, přidáme pastu Vindaloo a tolik vody, aby bylo maso ponořené.

Pod pokličkou vaříme 45 minut.

Poznámka

Chilli je možné přidat do hotového pokrmu podle vlastního prahu bolesti.