Čas na přípravu:
2 prsa | Kuřecí maso |
1 ks | Cibule |
4 stroužky | Česnek |
½ lžíce | Vinný ocet |
Voda | |
⅓ lžičky | Třtinový cukr |
4 lžíce | Olej |
½ lžičky | Hořčičná semínka |
dle chuti | Chilli |
⅓ lžičky | Kardamom |
½ lžičky | Koriandr |
½ lžičky | Kurkuma |
⅓ lžičky, kuličky | Pepř |
⅔ lžičky | Římský kmín |
2 cm, závitek | Skořice |
2 cm | Zázvor |
½ lžičky | Sůl |
Nejprve nachystáme pastu Vindaloo. Rozemeleme římský kmín, chilli, pepř, skořici a hořčičná semínka. Přidáme cukr, sůl a ocet a promícháme. Nakrájíme cibuli na půlkolečka a osmahneme na pánvi na oleji. Nazlátlou cibuli vyjmeme z oleje a rozmixujeme s 2 lžícemi vody na pyré. Vmícháme ke koření. Vzniklou pastu je možno připravit předem a zmrazit.
Zázvor a česnek oloupeme, nahrubo nasekáme, přidáme 2 lžíce vody a rozmixujeme na pyré.
Kostičky masa obděláme na zbylém oleji v pánvi a vyjmeme. Do pánve poté dáme zázvorovo-česnekové pyré a chvíli opečeme. Přisypeme kurkumu a koriandr a opět chvilku opečeme. Do pánve vrátíme maso, přidáme pastu Vindaloo a tolik vody, aby bylo maso ponořené.
Pod pokličkou vaříme 45 minut.
Chilli je možné přidat do hotového pokrmu podle vlastního prahu bolesti.