Čas na přípravu:
2 řízky | Kuřecí maso |
2 | Cuketa |
6 | Jarní cibulka |
150 g | Rukola |
150 g | Zelené fazolky |
4 lžičky | Citronová šťáva |
1 lžička | Vinný ocet |
1 lžíce | Olivový olej |
Pepř | |
1 lžička | Dijonská hořčice |
Sůl | |
4 lžičky | Med |
Fazolky krátce povaříme. Do pekáčku naskládáme cibulky (bez nati, podélně přeřízlé) a fazolky, pokapáme olejem a octem. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut. Kuřecí řízky posolíme, opepříme a potřeme olejem a z obou stran ogrilujeme. Na talíře rozdělíme rukolu, cuketovou směs a na ni položíme pokrájené kuřecí řízky. Nakonec pokapeme zálivkou, kterou získáme smícháním medu, hořčice a citronové šťávy. Podáváme s pečivem.