Čas na přípravu:
180 g | Vlašské ořechy |
180 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučka |
180 g | Hladká mouka |
Strouhanka | |
150 g | Máslo |
4 ks | Bílky |
1 ks | Vejce |
4 ks | Žloutky |
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těsto vypracujeme následovně. Rozehřejeme máslo a necháme vychladnout. Smícháme s moukou, moučkovým cukrem a jedním žloutkem. Vypracujeme váleček a necháme asi půl hodiny odležet v lednici. Dvěma třetinami těsta vyložíme dortovou formu, zbytek zatím uložíme do mrazáku.
Z bílků ušleháme sníh. Přidáním ke zbylým ingrediencím vytvoříme nádivku, kterou rozprostřeme do vyložené formy.
Třetinu těsta z mrazáku postrouháme na velkých slzách po celém povrchu nádivky. Koláč pomalu pečeme nejméně půl hodiny.