Čas na přípravu:
| 180 g | Vlašské ořechy |
| 180 g | Cukr krupice |
| 100 g | Cukr moučka |
| 180 g | Hladká mouka |
| Strouhanka | |
| 150 g | Máslo |
| 4 ks | Bílky |
| 1 ks | Vejce |
| 4 ks | Žloutky |
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těsto vypracujeme následovně. Rozehřejeme máslo a necháme vychladnout. Smícháme s moukou, moučkovým cukrem a jedním žloutkem. Vypracujeme váleček a necháme asi půl hodiny odležet v lednici. Dvěma třetinami těsta vyložíme dortovou formu, zbytek zatím uložíme do mrazáku.
Z bílků ušleháme sníh. Přidáním ke zbylým ingrediencím vytvoříme nádivku, kterou rozprostřeme do vyložené formy.
Třetinu těsta z mrazáku postrouháme na velkých slzách po celém povrchu nádivky. Koláč pomalu pečeme nejméně půl hodiny.