Čas na přípravu:
4 ks, větší | Brambory |
2 ks, střední | Cibule |
2 stroužky | Česnek |
4 dcl | Mléko |
½ l | Voda |
2 lžíce | Máslo |
1 ¾ lžičky | Kari |
½ lžičky | Pepř |
1 kostka | Bujón |
¾ lžičky | Sůl |
Vodu uvedeme do varu, rozmícháme v ní kostku bujónu, vsypeme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, kari a sůl. Promícháme a pod pokličkou vaříme cca ¾ hod. Sejmeme z vařiče a brambory ve vývaru rozmačkáme. Přilijeme mléko, rozpustíme tuk a opepříme. Před podáváním prohřejeme, už však nevaříme.
Je vhodné dodržet množství vody. Nám se taky zprvu zdálo ½ litru málo, ale je to pak moc řídké.
Polévka je vhodný základ pro různé indické přelivy přes rýži.