Čas na přípravu:
100 g | Moravské uzené |
1 | Cibule |
2 stroužky | Česnek |
¼ | Pórek |
2 | Rajčata |
150 g | Eidam |
400 g | Makaróny |
100 ml | Rajský protlak |
trocha | Máslo |
trocha | Oregano |
Pepř | |
Bujón | |
Sůl |
Na másle opečeme nakrájenou cibulku a pórek, přidáme rozmačkaný česnek. Maso nakrájíme na kostičky a přisypeme k cibuli, až se opeče, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a zalijeme protlakem. Osolíme, opepříme, přidáme oregano. Uvaříme trochu vody, rozpustíme v ní bujón a vlijeme to do směsi. Necháme zvolna dusit cca 10 minut.
Makaróny uvaříme, zcedíme a omastíme máslem. Vmícháme do nich polovinu nastrouhaného sýra a dvě třetiny omáčky. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou, pak do ní nalijeme makaróny. Zalijeme zbytkem omáčky a dáme 20 minut zapékat, na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.