Čas na přípravu:

| 100 g | Moravské uzené |
| 1 | Cibule |
| 2 stroužky | Česnek |
| ¼ | Pórek |
| 2 | Rajčata |
| 150 g | Eidam |
| 400 g | Makaróny |
| 100 ml | Rajský protlak |
| trocha | Máslo |
| trocha | Oregano |
| Pepř | |
| Bujón | |
| Sůl |
Na másle opečeme nakrájenou cibulku a pórek, přidáme rozmačkaný česnek. Maso nakrájíme na kostičky a přisypeme k cibuli, až se opeče, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a zalijeme protlakem. Osolíme, opepříme, přidáme oregano. Uvaříme trochu vody, rozpustíme v ní bujón a vlijeme to do směsi. Necháme zvolna dusit cca 10 minut.
Makaróny uvaříme, zcedíme a omastíme máslem. Vmícháme do nich polovinu nastrouhaného sýra a dvě třetiny omáčky. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou, pak do ní nalijeme makaróny. Zalijeme zbytkem omáčky a dáme 20 minut zapékat, na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.