Přihlásit

Bramborový salát

Druh: Přílohy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Bramborový salát

Ingredience

(4 porce)

½ kg Brambory
1 malá konzerva Hrášek
2 ks Mrkev
4 nakládané Okurka
Jogurt
2 lžičky Hořčice
Majonéza
Sůl
2 ks Vejce

Postup

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě. Oloupeme je a protlačíme na kostičky.
Bokem uvaříme hrášek a mrkev, kterou nakrájíme na kostičky. Vejce též uvaříme na tvrdo a nastrouháme. Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a vše smícháme.
Vmícháme hořčici a směs majonézy s jogurtem (poměr 1:1). Je-li salát moc hustý, můžeme jej naředit lákem od okurek. Necháme odležet den v chladu.