Přihlásit

Škubánky

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

1 kg Brambory
2 lžíce Cukr moučka
180 g Hrubá mouka
4 lžíce (mletý) Mák
½ hrnku Máslo
Sůl

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Když se zapíchnutím vidličky skoro rozpadají,vodu částečně slijeme a ještě vařící brambory ve stejném hrnci zasypeme moukou. Obráceným koncem vařečky do nich uděláme několik děr až ke dnu, aby mohla horká voda mouku propařit. Hrnec ihned přiklopíme a brambory necháme asi 20 minut stát (nesmějí ale vystydnout). Potom brambory rozmačkáme a umícháme na hladkou kaši. Lžící namočenou do horkého másla tvoříme škubánky, které ihned klademe na talířr a podáváme posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.