Přihlásit

Zelové šátečky

Druh: Předkrmy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Zelové šátečky

Ingredience

(asi 12 šátečků)

150 g Anglická slanina
Česnek
1 sáček Kysané zelí
250 ml Mléko
500 g Hladká mouka
150 ml Olej
Provensálské koření
1 lžička Sůl
1 kostka (42 g) Droždí
4 ks Žloutky

Postup

Droždí, vlažné mléko, 3 žloutky, olej, mouku a sůl spracujeme v hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme a v teple jej necháme odpočinout 20 minut. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu se zelím a ochutíme česnekem a provensálským kořením. Vykynuté těsto rozválíme do tloušťky 1 cm a vykrájíme z něj čtverce. Ty plníme připravenou náplní a uzavřeme tak, že k sobě spojíme na střed vždy protilehlé cípy čtverce. Poté šátečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě 40 minut kynout. Pečeme 15 minut při teplotě 160-180°C.