Čas na přípravu:
1 | Cibule |
2 stroužky | Česnek |
5 | Olivy |
1 | Papriky |
2 | Hermelín |
asi 300 ml | Olej |
2 | Feferonky |
4 kuličky | Nové koření |
4 kuličky | Pepř |
1 lžička | Provensálské koření |
špetka | Sůl |
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem. Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření. Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.
Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: Papriku, cibuli, olivy, půlku hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo. Uložíme na týden do lednice.