Přihlásit

Nakládané hermelíny

Druh: Předkrmy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Nakládané hermelíny

Ingredience

(2 hermelíny)

1 Cibule
2 stroužky Česnek
5 Olivy
1 Papriky
2 Hermelín
asi 300 ml Olej
2 Feferonky
4 kuličky Nové koření
4 kuličky Pepř
1 lžička Provensálské koření
špetka Sůl

Postup

Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem. Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření. Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.

Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: Papriku, cibuli, olivy, půlku hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo. Uložíme na týden do lednice.