Čas na přípravu:
500 g | Kuřecí maso |
70 g | Cibule |
200 g | Olivy |
100 g | Pórek |
100 ml | Bílé víno |
špetka | Cukr krupice |
Škrobová moučka | |
50 g | Olivový olej |
Pepř | |
Sojová omáčka | |
Sůl |
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, naložíme je do trochy oleje smíchaného s chilli a pepřem a necháme rozležet v chladu, nejlépe přes noc nebo i déle. Pak maso krátce a zprudka opečeme (maso musí pouze zbělat), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, společně vše orestujeme a zalijeme vínem. Přidáme olivy, necháme asi tři minuty vařit a dochutíme solí, špetkou cukru, chilli a sojovou omáčkou, případně zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše studené vody.
Podáváme s různě upravenou rýží nebo bílým pečivem.