Přihlásit

Kuřecí kostky na olivách

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(4 porce)

500 g Kuřecí maso
70 g Cibule
200 g Olivy
100 g Pórek
100 ml Bílé víno
špetka Cukr krupice
Škrobová moučka
50 g Olivový olej
Pepř
Sojová omáčka
Sůl

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, naložíme je do trochy oleje smíchaného s chilli a pepřem a necháme rozležet v chladu, nejlépe přes noc nebo i déle. Pak maso krátce a zprudka opečeme (maso musí pouze zbělat), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, společně vše orestujeme a zalijeme vínem. Přidáme olivy, necháme asi tři minuty vařit a dochutíme solí, špetkou cukru, chilli a sojovou omáčkou, případně zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše studené vody.

Poznámka

Podáváme s různě upravenou rýží nebo bílým pečivem.