Čas na přípravu:
| 500 g | Kuřecí maso |
| 70 g | Cibule |
| 200 g | Olivy |
| 100 g | Pórek |
| 100 ml | Bílé víno |
| špetka | Cukr krupice |
| Škrobová moučka | |
| 50 g | Olivový olej |
| Pepř | |
| Sojová omáčka | |
| Sůl |
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, naložíme je do trochy oleje smíchaného s chilli a pepřem a necháme rozležet v chladu, nejlépe přes noc nebo i déle. Pak maso krátce a zprudka opečeme (maso musí pouze zbělat), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, společně vše orestujeme a zalijeme vínem. Přidáme olivy, necháme asi tři minuty vařit a dochutíme solí, špetkou cukru, chilli a sojovou omáčkou, případně zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše studené vody.
Podáváme s různě upravenou rýží nebo bílým pečivem.