Čas na přípravu:
750 g | Vepřové maso |
3 ks, velké | Cibule |
2 stroužky | Česnek |
1 ks | Papriky |
4 ks | Rajčata |
100 g | Zakysaná smetana |
¼ litr | Voda |
5 lžic | Olej |
½ lžičky | Kmín |
½ kostičky | Bujón |
½ lžičky | Sůl |
Nakrájíme maso na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a chvilku opečeme. Okořeníme, osolíme a přidáme vývar. Povaříme asi 45min, než je maso měkké. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.
Ideální je vařit gulášek v Pappinově hrnci, nejlépe 1 hod. Při použití normálního nádobí je nutné délku varu prodloužit. Nutně pak krmě ztrácí na chuti.