Přihlásit

Guláš

Druh: Hlavní jídla – vepř, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Guláš

Ingredience

(4 osoby)

750 g Vepřové maso
3 ks, velké Cibule
2 stroužky Česnek
1 ks Papriky
4 ks Rajčata
100 g Zakysaná smetana
¼ litr Voda
5 lžic Olej
½ lžičky Kmín
½ kostičky Bujón
½ lžičky Sůl

Postup

Nakrájíme maso na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a chvilku opečeme. Okořeníme, osolíme a přidáme vývar. Povaříme asi 45min, než je maso měkké. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.

Poznámka

Ideální je vařit gulášek v Pappinově hrnci, nejlépe 1 hod. Při použití normálního nádobí je nutné délku varu prodloužit. Nutně pak krmě ztrácí na chuti.