Přihlásit

Hummus

Druh: Předkrmy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(2 porce)

100 g Cizrna
1 menší stroužek Česnek
½ Limetka
2 lžíce Olivový olej
Pepř
½ lžičky mletého Římský kmín
Sůl
2 lžíce Tahini pasta

Postup

Přes noc namočíme do velké sklenice s vodou 100 g (v suchém stavu) cizrny. Vody dáme hodně, protože cizrna velmi nabyde na objemu. Uchováváme v lednici.
Cizrnu slijeme a v nové vodě uvaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Necháme opadnout tlak a proplachujeme studenou vodou. Kdo má citlivější trávení, tomu doporučujeme cizrnu zbavit slupek. I samotný hummus bude mít hladší konzistenci.
Do mixéru dáme uvařenou cizrnu, překrojený česnek, olivový olej, Tahini pastu, šťávu z poloviny limetky a několik lžic ledové vody. Dobře promixujeme. Okořeníme římským kmínem, solí a čerstvým pepřem a opět promixujeme.