Čas na přípravu:
100 g | Cizrna |
1 menší stroužek | Česnek |
½ | Limetka |
2 lžíce | Olivový olej |
Pepř | |
½ lžičky mletého | Římský kmín |
Sůl | |
2 lžíce | Tahini pasta |
Přes noc namočíme do velké sklenice s vodou 100 g (v suchém stavu) cizrny. Vody dáme hodně, protože cizrna velmi nabyde na objemu. Uchováváme v lednici.
Cizrnu slijeme a v nové vodě uvaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Necháme opadnout tlak a proplachujeme studenou vodou. Kdo má citlivější trávení, tomu doporučujeme cizrnu zbavit slupek. I samotný hummus bude mít hladší konzistenci.
Do mixéru dáme uvařenou cizrnu, překrojený česnek, olivový olej, Tahini pastu, šťávu z poloviny limetky a několik lžic ledové vody. Dobře promixujeme. Okořeníme římským kmínem, solí a čerstvým pepřem a opět promixujeme.