Čas na přípravu:
200 g | Brambory |
200 g | Cibule |
600 g | Cuketa |
1,5 l | Voda |
50 g | Jáhly |
3 lžíce | Ghí |
1 lžíce | Máslo |
velká hrst | Kopr |
3 kuličky | Pepř |
2 lžíce | Ocet |
Očistěte zeleninu a nakrájejte na velké kusy. Jáhly properte a nechte okapat v cedníku. Rozpusťte ghí a na mírném ohni pomalu opékejte zeleninu 10 minut, přidejte jáhly a za stálého míchání je mírně osmahněte. Poté zalijte horkou vodou a vařte 20 minut. Vše by mělo být měkké. Rozmixujte výkonným ponormým mixérem do hladkého krému a případně propasírujte. Omáčku dochuťte octem, koprem a máslem. Osolte a opepřete. Servírujte s vajíčkem a brambory.