Čas na přípravu:
| 200 g | Brambory |
| 200 g | Cibule |
| 600 g | Cuketa |
| 1,5 l | Voda |
| 50 g | Jáhly |
| 3 lžíce | Ghí |
| 1 lžíce | Máslo |
| velká hrst | Kopr |
| 3 kuličky | Pepř |
| 2 lžíce | Ocet |
Očistěte zeleninu a nakrájejte na velké kusy. Jáhly properte a nechte okapat v cedníku. Rozpusťte ghí a na mírném ohni pomalu opékejte zeleninu 10 minut, přidejte jáhly a za stálého míchání je mírně osmahněte. Poté zalijte horkou vodou a vařte 20 minut. Vše by mělo být měkké. Rozmixujte výkonným ponormým mixérem do hladkého krému a případně propasírujte. Omáčku dochuťte octem, koprem a máslem. Osolte a opepřete. Servírujte s vajíčkem a brambory.