Čas na přípravu:
500 g | Brambory |
1 svazek | Jarní cibulka |
pár lžic | Olej |
cca 200 ml | Bujón |
pár lžic | Hořčice |
pár lžic | Ocet |
špetka | Sůl |
1 lžička | Med |
1. Uvařte brambory tak, aby nebyly úplně měkké. Oloupejte je a ještě za tepla je nakrájejte na kolečka. Čím teplejší zůstanou, tím lépe vsáknou remuládu.
2. Bujón ohřejte.
3. Smíchejte dvě třetiny nakrájené jarní cibulky s olejem (dýňovým nebo olivovým) a nechejte chvíli macerovat, aby chuť cibulky nebyla příliš ostrá. Poté přidejte med, ocet, hořcici a sůl a promíchejte.
4. Teplá kolečka brambor smíchejte s teplým bujónem a zbytkem surovin (z bodu 2). Jemně promíchávejte, aby brambory nasály tekutinu. Dochuťte pepřem a zbytkem jarní cibulky.
Veškerá množství v tomto receptu jsou pouze přibližná.