Přihlásit

Bramborový salát z Vídně

Druh: Přílohy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(5 porcí)

500 g Brambory
1 svazek Jarní cibulka
pár lžic Olej
cca 200 ml Bujón
pár lžic Hořčice
pár lžic Ocet
špetka Sůl
1 lžička Med

Postup

1. Uvařte brambory tak, aby nebyly úplně měkké. Oloupejte je a ještě za tepla je nakrájejte na kolečka. Čím teplejší zůstanou, tím lépe vsáknou remuládu.
2. Bujón ohřejte.
3. Smíchejte dvě třetiny nakrájené jarní cibulky s olejem (dýňovým nebo olivovým) a nechejte chvíli macerovat, aby chuť cibulky nebyla příliš ostrá. Poté přidejte med, ocet, hořcici a sůl a promíchejte.
4. Teplá kolečka brambor smíchejte s teplým bujónem a zbytkem surovin (z bodu 2). Jemně promíchávejte, aby brambory nasály tekutinu. Dochuťte pepřem a zbytkem jarní cibulky.

Poznámka

Veškerá množství v tomto receptu jsou pouze přibližná.