Přihlásit

Linecké bez mandlí

Druh: Vánoční cukroví, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(5 plechů)

na poprášení Cukr moučka
100 g Cukr moučka
300 g Hladká mouka
200 g Máslo
špetka Sůl
na slepování Marmeláda
2 ks Žloutky

Postup

Utřeme změklé máslo s prosátým moučkovým cukrem, dále třeme se žloutky (pokojová teplota kvůli máslu!) vyšlehanými se solí. Přidáme prosátou mouku, promícháme a ručně zpracujeme na hladkého těsta.
Přes noc necháme odpočinout v lednici.
15 min před pečením vyndáme z lednice, zapneme troubu na 170°C.
Z trouby vyndaváme cukroví jen lehce narůžovělé, ať není zbytečně vysušené, ještě trochu dojde…