Čas na přípravu:
700 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
350 g | Špenát |
dle chuti | Jogurt |
1 lžička | Citronová šťáva |
50 g | Máslo |
2 lžíce | Olivový olej |
½ lžičky | Hořčičná semínka |
dle chuti | Pepř |
2 lžičky | Římský kmín |
1 lžíce | Zázvor |
dle chuti | Sůl |
Brambory pokrájíme a uvaříme. V moždíři smísíme koření, citrónovou šťávu a vodu.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a opečeme na ní brambory. Odložíme je bokem a na malou chvilku přilijeme koření. Počkáme, než se z něj odpaří tekutina a přidáme špenát, který lehce opečeme, aby povadl. Na závěr opět přidáme brambory, aby se prohřály.
Dle chuti přidáme chilli a servírujeme s bílým jogurtem.