Čas na přípravu:
400 g | Červená čočka |
5 | Jarní cibulka |
200 g | Řapíkatý celer |
100 g | Máslo |
Toastový chléb | |
1 lžička | Hořčičná semínka |
¼ lžičky | Chilli |
1 lžička | Kari |
¼ lžičky | Římský kmín |
Sůl | |
Meruňková zavařenina |
Celer nakrájejte na menší kousky a jarní cibulku nasekejte najemno. Máslo na co nejmenším plameni rozpusťte v pánvi a pak na něm zlehka opečte hořčičné semínko, kmín, kari a chilli koření, až uvolní chuť a vůni.Pak přidejte řapíkatý celer a jarní cibulku. Vše zprudka a krátce opečte. Nakonec přidejte červenou čočku, opečte ji, podlijte asi půllitrem vody, osolte a duste do změknutí; trvá to asi dvacet minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby se čočka nepřipalovala. Podávejte s meruňkovou zavařeninou a s opečeným toustovým chlebem.
© Apetit