Přihlásit

Čočka s meruňkovým džemem

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Čočka s meruňkovým džemem

Ingredience

(4 porce)

400 g Červená čočka
5 Jarní cibulka
200 g Řapíkatý celer
100 g Máslo
Toastový chléb
1 lžička Hořčičná semínka
¼ lžičky Chilli
1 lžička Kari
¼ lžičky Římský kmín
Sůl
Meruňková zavařenina

Postup

Celer nakrájejte na menší kousky a jarní cibulku nasekejte najemno. Máslo na co nejmenším plameni rozpusťte v pánvi a pak na něm zlehka opečte hořčičné semínko, kmín, kari a chilli koření, až uvolní chuť a vůni.Pak přidejte řapíkatý celer a jarní cibulku. Vše zprudka a krátce opečte. Nakonec přidejte červenou čočku, opečte ji, podlijte asi půllitrem vody, osolte a duste do změknutí; trvá to asi dvacet minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby se čočka nepřipalovala. Podávejte s meruňkovou zavařeninou a s opečeným toustovým chlebem.

Poznámka

© Apetit