Čas na přípravu:

| Sušené fíky | |
| Rum | |
| Vlašské ořechy | |
| 250 g | Cukr moučka |
| 600 g | Hladká mouka |
| 1 lžička | Jedlá soda |
| 100 g | Máslo |
| na potření | Olej |
| 2 lžičky | Koření do perníku |
| do povidel | Skořice |
| 4 lžíce | Med |
| 2 velká | Povidla |
| na potření | Vejce |
| 4 | Vejce |
Z mouky, vajec, medu, másla, cukru, sody a koření do perníku vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 3 bochníky, jež necháme 3 hodiny odpočinout v chladu. Poté je vyválíme, potřeme povidly smíchanými s rumem a skořicí, posypeme ořechy a fíky a stočíme jako roládu. Dáme na plech, vrch potřeme vejcem a boky olejem, aby se záviny neslepily. Pomalu pečeme ¾ hodiny,