Čas na přípravu:
Sušené fíky | |
Rum | |
Vlašské ořechy | |
250 g | Cukr moučka |
600 g | Hladká mouka |
1 lžička | Jedlá soda |
100 g | Máslo |
na potření | Olej |
2 lžičky | Koření do perníku |
do povidel | Skořice |
4 lžíce | Med |
2 velká | Povidla |
na potření | Vejce |
4 | Vejce |
Z mouky, vajec, medu, másla, cukru, sody a koření do perníku vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 3 bochníky, jež necháme 3 hodiny odpočinout v chladu. Poté je vyválíme, potřeme povidly smíchanými s rumem a skořicí, posypeme ořechy a fíky a stočíme jako roládu. Dáme na plech, vrch potřeme vejcem a boky olejem, aby se záviny neslepily. Pomalu pečeme ¾ hodiny,