Přihlásit

Perníkový závin s povidly

Druh: Vánoční cukroví, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Perníkový závin s povidly

Ingredience

(3 záviny)

Sušené fíky
Rum
Vlašské ořechy
250 g Cukr moučka
600 g Hladká mouka
1 lžička Jedlá soda
100 g Máslo
na potření Olej
2 lžičky Koření do perníku
do povidel Skořice
4 lžíce Med
2 velká Povidla
na potření Vejce
4 Vejce

Postup

Z mouky, vajec, medu, másla, cukru, sody a koření do perníku vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 3 bochníky, jež necháme 3 hodiny odpočinout v chladu. Poté je vyválíme, potřeme povidly smíchanými s rumem a skořicí, posypeme ořechy a fíky a stočíme jako roládu. Dáme na plech, vrch potřeme vejcem a boky olejem, aby se záviny neslepily. Pomalu pečeme ¾ hodiny,