Čas na přípravu:
1 | Cibule |
1 kg | Dýně |
100 g | Parmezán (Gran Moravia) |
120 g | Mascarpone |
250 ml | Bílé víno |
1 litr | Vývar |
300 g | Rýže Arborio |
70 g | Máslo |
Pepř | |
Sůl |
Cibuli nasekeje na jemno. Dýni oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.
© Apetit