Čas na přípravu:

| 1 | Cibule |
| 1 kg | Dýně |
| 100 g | Parmezán (Gran Moravia) |
| 120 g | Mascarpone |
| 250 ml | Bílé víno |
| 1 litr | Vývar |
| 300 g | Rýže Arborio |
| 70 g | Máslo |
| Pepř | |
| Sůl |
Cibuli nasekeje na jemno. Dýni oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.
© Apetit