Přihlásit

Dýňové rizoto

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Dýňové rizoto

Ingredience

(4 porce)

1 Cibule
1 kg Dýně
100 g Parmezán (Gran Moravia)
120 g Mascarpone
250 ml Bílé víno
1 litr Vývar
300 g Rýže Arborio
70 g Máslo
Pepř
Sůl

Postup

Cibuli nasekeje na jemno. Dýni oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Poznámka

© Apetit