Čas na přípravu:
2 větší kusy | Pstruh |
4 velké moučnější | Brambory |
1-2 (nemusí být) | Citrón |
2 lžičky | Škrobová moučka |
Máslo | |
Olej | |
několik lístků | Bazalka |
Kmín | |
Sůl | |
2 | Žloutky |
Ryby opláchneme, osušíme a zevně i zevnitř osolíme a poprášíme mletým kmínem. Opékáme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem 5-6 minut z každé strany - maso zpevní a zbělá a kůže získá zlatavý nádech. Při opékání z druhé strany můžeme přidat plátky citronu. Podáváme ozdobené bazalkou a s placičkami rösti.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na sebe a pokrájíme na tenké nudličky (jako sirky). Osolíme, smícháme se žloutky (nebo celými vejci) a poprášíme škrobem. Smažíme na rozehřátém oleji - tvoříme tenké placičky.
Převzato z Apetitonline