Přihlásit

Pstruh na másle s rösti placičkami

Druh: Hlavní jídla – ryby, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Pstruh na másle s rösti placičkami

Ingredience

(2-4 porce)

2 větší kusy Pstruh
4 velké moučnější Brambory
1-2 (nemusí být) Citrón
2 lžičky Škrobová moučka
Máslo
Olej
několik lístků Bazalka
Kmín
Sůl
2 Žloutky

Postup

Ryby opláchneme, osušíme a zevně i zevnitř osolíme a poprášíme mletým kmínem. Opékáme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem 5-6 minut z každé strany - maso zpevní a zbělá a kůže získá zlatavý nádech. Při opékání z druhé strany můžeme přidat plátky citronu. Podáváme ozdobené bazalkou a s placičkami rösti.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na sebe a pokrájíme na tenké nudličky (jako sirky). Osolíme, smícháme se žloutky (nebo celými vejci) a poprášíme škrobem. Smažíme na rozehřátém oleji - tvoříme tenké placičky.

Poznámka

Převzato z Apetitonline