Přihlásit

Spaghetti Carbonara

Druh: Hlavní jídla – ostatní, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(4 porce)

100 g Anglická slanina
2 stroužky Česnek
50 g Eidam
50 g Parmezán (Gran Moravia)
350 g Špagety
50 g Máslo
podle chuti Pepř
podle chuti Sůl
3 Vejce

Postup

Slaninu nakrájíme najemno, sýry nastrouháme. Vejce prošleháme vidličkou v misce, osolíme, opepříme a zašleháme k nim většinu sýra. Dáme vařit špagety v osolené vodě. Česnek trochu zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnily silice. Zatímco se vaří těstoviny, rozpustíme na pánvi máslo a vsypeme do něj slaninu a česnek. Na středním plameni je smažíme asi 5 minut do zlatova. Česnek poté vyhodíme. Pod pánví udržujeme mírný plamen. Jakmile se těstoviny uvaří, vyjmeme je z vody a přihodíme do pánve (nevadí, pokud jsou mokré). Pánev odstavíme a přilijeme k nim vajíčka se sýrem. Promícháme tak, aby se špagety co nejlépe obalily směsí, která se tak uvaří. Přidáme pár lžic vody z těstovin pro zjemnění omáčky. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme posypané zbytkem sýra.

Poznámka

V původním receptu je místo eidamu sýr pecorino. Převzato z Apetitonline