Čas na přípravu:
500 g | Chřest |
140 g | Ricotta |
200 ml | Smetana |
200 ml | Smetana ke šlehání |
Bazalka | |
2 lžičky | Citronová kůra |
Sůl | |
500 g | Listové těsto |
5 | Vejce |
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na kruh o průměru 35 cm. Těsto přeneste do koláčové formy o průměru 28 cm a potřete jedním vejcem. Troubu předehřejte na 200 °C a dejte péci na 7 minut. Chřest pečlivě oloupejte. Smetany, vejce, bazalku a citrónovou kůru smíchejte a osolte. Vlijte do upečeného korpusu. Poklaďte chřestem a kousky ricotty. Pečte 30 minut při 180 °C, náplň by měla být pevná, uprostřed mírně tekutá. Nechte alespoň 10 minut vychladnout.
© Apetit