Přihlásit

Chřestový koláč

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Chřestový koláč

Ingredience

(6 porcí)

500 g Chřest
140 g Ricotta
200 ml Smetana
200 ml Smetana ke šlehání
Bazalka
2 lžičky Citronová kůra
Sůl
500 g Listové těsto
5 Vejce

Postup

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na kruh o průměru 35 cm. Těsto přeneste do koláčové formy o průměru 28 cm a potřete jedním vejcem. Troubu předehřejte na 200 °C a dejte péci na 7 minut. Chřest pečlivě oloupejte. Smetany, vejce, bazalku a citrónovou kůru smíchejte a osolte. Vlijte do upečeného korpusu. Poklaďte chřestem a kousky ricotty. Pečte 30 minut při 180 °C, náplň by měla být pevná, uprostřed mírně tekutá. Nechte alespoň 10 minut vychladnout.

Poznámka

© Apetit