Přihlásit

Utopence

Druh: Předkrmy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Utopence

Ingredience

(velký hrnec)

1 kg (asi 15 ks) Špekáčky
hodně Cibule
¾ litru Voda
2 lžíce Cukr krystal
8 ks Feferonky
16 kuliček Nové koření
16 kuliček Pepř
½ litru Ocet
špetka Sůl

Postup

Špekáčky stáhneme z kůže a opláchneme. Nakrájíme cibuli. Z ostatních surovin připravíme nálev, který povaříme 10 minut a necháme úplně vychladnout. Do hrnce střídavě dáváme cibuli a špekáčky, je dobré je cibulí i prošpikovat. Zalijeme a uložíme do lednice.

Poznámka

Je třeba uzeninu zatlačit do nálevu. Kousky, které vykukují, se kazí. K tomu dobře poslouží mřížka vyrobená ze špejlí, svázaná bílou nití.

Uležet necháme alespoň 14 dní.