Čas na přípravu:
4 steaky | Losos |
2 | Citrón |
2 stroužky | Česnek |
1 svazek | Jarní cibulka |
280 g | Kuskus |
6 lžic | Olivový olej |
špetka | Chilli |
1 lžička (mletý) | Koriandr |
čerstvý | Koriandr |
1 lžička (mleté) | Nové koření |
Pepř | |
1 lžička | Skořice |
1 lžička | Sladká paprika |
2 lžičky | Citronová kůra |
Sůl | |
4 lžičky | Med |
Zahřejte troubu na 200 °C. Citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu, cibulku a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát. Lososa položte do pekáče a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte koriandr, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem.
© Apetit