Čas na přípravu:
700 g | Brambory |
1 | Cibule |
100 g | Červená čočka |
2 stroužky | Česnek |
4 | Mrkev |
2 | Petržel |
1 litr | Vývar |
2 lžíce | Olej |
svazek | Koriandr |
1 lžíce | Červená kari pasta |
Sůl |
Cibuli nasekejte na jemno, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, mrkev a petržel nakrájejte na tenká kolečka, česnek nasekejte na jemno. Olej rozpalte ve větším hrnci a cibuli v něm opékejte 3-4 minuty. Poté přidejte brambory, mrkev, petržel a česnek. Opékejte 7 minut do zlatova. Přidejte kari pastu a zalijte vývarem. Nechte 15 minut vařit. Poté vsypte čočku a nechte vařit ještě 10 minut. Vmíchejte většinu koriandru a osolte. Podávejte s kopečkem jogurtu ozdobeným koriandrem a s libanonským chlebem.
© Časopis Albert